Ölprofilen redo för nytt idrottsuppdrag

Peter Bronsman ser ut att bli ny ordförande för Åby-travet i Göteborg. Foto: Ronny Karlsson.

Han startade Kopparbergs Bryggeri och var ordförande när Göteborgs FC i fjol vann damallsvenskan och sedan lade ned verksamheten. Nu är Peter Bronsman på väg tillbaka till idrotten.

 

Bronsman har drivit Kopparbergs Bryggeri sedan 1990-talet och där haft stora framgångar, inte minst på den brittiska marknaden.

Samtidigt hade han ett engagemang i damallsvenska Göteborgs FC där han både var huvudsponsor och ordförande. Efter att laget tog guld i fjol lades det överraskande ned. Laget gick i stället in i BK Häckens verksamhet, där Kopparbergs är huvudsponsor på damsidan.

Men hans nya uppdrag handlar inte om fotboll utan om trav. Peter Bronsman föreslås nämligen bli ny ordförande för Åbytravet.

– Jag har fått förfrågan många gånger men då har det inte varit aktuellt. Nu passade det bra. Jag har varit hästägare i många år. Beroende på barnen så har vi haft ponny, trav- och hopphästar. Nu har jag bara trav- och avelshästar, säger Bronsman till Mölndals-Posten.

Åby-travet har haft ett turbulent år och flera personer kommer att lämna styrelsen vid årsmötet 30 juni. Nu talar det mesta för att Peter Bronsman kommer in med målet att styra upp verksamheten och skapa ett lugn.

– Åbytravet har funnits sedan 1930-talet och jag vill gärna bidra till en fortsatt utveckling så att Åby ska leva även i framtiden, säger Bronsman.