Ölmässan i Göteborg stoppas av virus

En Öl & Whiskymässa i Göteborg flyttas fram på grund av rådande läge med coronaviruset. Beerbliotek och Axel Hagman är bland de som tvingas ställa in sitt deltagande och nytt datum är inte satt. Foto: Ronny Karlsson.

Coronaviruset är orsaken till att även en Öl & Whiskymässa i Göteborg flyttas fram. Det beslutades under onsdagskvällen.

Beernews berättade tidigare i dag om att Malmö Öl & Whisky Festival flyttas till augusti på grund av rådande läge med ett coronavirus som sprider sig över landet.

Under eftermiddagen kom rekommendationer från Folkhälsomyndigheten om att alla evenemang i Sverige med över 500 besökare skulle skjutas upp eller ställas in. Det fick även ledningen för den stora mässan i Göteborg att agera.

Så här skriver mässan i en förklaring:

”Folkhälsomyndigheten har idag den 11 mars gjort en hemställan till regeringen och föreslagit att begränsa allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare. Svenska Mässan Gothia Towers agerar i enlighet med detta förslag, då vi antar att regeringen kommer att följa denna rekommendation.

Därför har vi beslutat oss för att inte genomföra En Öl & Whiskymässa den 3-4 april. Som en följd av det undersöker vi nya datum att genomföra mässan på”.

Nytt datum är alltså inte satt men ambitionen är att mässan som i fjol lockade över 25 000 besökare på två dagar ska genomföras senare under året om det är möjligt.