Ölfesten i Malmö stoppas av viruset

Risken för spridning av coronaviruset gör att Malmö Öl & Whisky Festival ställs in, och Brekeriet samt alla andra utställare får stanna hemma. Foto: Ronny Karlsson.

Malmö Öl & Whisky Festival ställs in på grund av coronaviruset. Det beslutet togs under onsdagsförmiddagen.

Det var efter att Folkhälsomyndigheten under onsdagsmorgonen gått ut med att man vill stoppa större evenemang, som festivalarrangörerna Taste Event satte sig i ett extra möte och tog beslutet.

– Under tisdagen 10 mars 2020 höjde Folkhälsomyndigheten risken för smittspridning i Sverige av coronaviruset till ”mycket hög”. Folkhälsomyndigheten förväntas inom kort att inför mötesrestriktioner i landet. Med bakgrund av detta måste vi dessvärre flytta helgens Malmö Öl & Whiskyfestival, skriver arrangörerna i ett mail till de utställare som skulle ha deltagit på festivalen.

Festivalen skulle ha startat på fredag och i fjol lockade den över 13 500 besökare på två dagar.

Nytt datum för festivalen blir i stället 14-15 augusti.

Även den årliga bryggarkonferensen i Malmö, som skulle genomföras under torsdagen, ställs in.

– Vi har valt att inte genomföra den på grund att det rådande läget, säger Ida Ivarsson på arrangerande Brygghus 19.

Konferensen brukar samla runt 80 bryggare och har under flera år genomförts dagen före Malmö Öl & Whisky Festival. Men så blir det inte i år.

– Vi hoppas kunna skjuta fram den, men vet inte hur det blir. Vi vet inte hur länge det här kommer att pågå och vi vill inte sätta ett nytt datum nu och sedan få ställa in igen, säger Ivarsson.

I Göteborgsområdet meddelar också Odd Island att man håller stängt i sitt renoverade taproom på grund av viruset. Beslutet gäller för några veckor och man hoppas kunna öppna igen i slutet av månaden.