Öljätten satsar en halv miljard på solenergi

Ab InBev storsatsar på solenergi. Foto: Pixabay.

Miljöfrågor blir allt viktigare för världens största bryggerier. Nu satsar AB InBev en halv miljard kronor på bland annat solenergi.

 

Miljöfrågor har hamnat allt högre upp på agendan även inom bryggerinäringen. Man jobbar på olika sätt för att minska utsläppen vid transporter, minska vattenåtgången vid bryggning och att göra av med så lite energi som möjligt under hela processen som ska ge öl till kunder runt om i världen.

Nu tar AB InBev ett krafttag och satsar en halv miljard kronor på solenergi för sin anläggning i Los Angeles-området.

Bryggeriet ligger i San Fernando Valley i de norra delarna av Los Angeles och installationerna är redan i gång. I satsningen ingår också att uppgradera bryggeriutrustningen.

Man ser det här enorma projektet, totalt ska en miljard dollar satsas på liknande projekt under de kommande åren, som extra viktigt i en tid då pandemin slagit hårt mot samhället.

– Bryggeriet i Los Angeles har en viktig roll i vårt arbete med att vara innovativa och att producera bästa tänkbara öl för våra kunder. Den här investeringen är vårt sätt att hjälpa till med återhämtningen efter pandemin, skriver man i ett pressmeddelande.

AB InBev har hela 120 olika anläggningar i USA och har cirka 19 000 personer anställda.  I 26 av de totalt 50 delstaterna i ska det göras satsningar de kommande åren. Mycket av pengarna ska gå till effektivare utrustning och miljövänliga lösningar för energiåtgången.