Ölförbud i Bryssel – 95 har fått böter

Det är numera förbjudet att dricka alkohol på gatorna i centrala Bryssel nattetid. Foto: PIxabay.

Det har blivit förbjudet att dricka öl på gatorna i centrala Bryssel. Första helgen bötfälldes hela 95 personer som bröt mot den nya lagen.

Många förknippar Bryssel med god öl och så är det förstås fortfarande. Men den som vill dricka öl ute på gatorna stan får ändra sina vanor.

Efter att boende i centrala Bryssel protesterat mot höga ljudvolymer och en ökande brottslighet har en lag lag presenterats, där det är förbjudet att dricka alkohol ute på gatorna. Förbudet gäller för öl men förstås även för andra alkoholhaltiga drycker.

Under den första helgen hade man satt in extra poliser i centrala Bryssel, men också skyltat tydligt om den nya lagen. Skyltarna hjälpte dock inte så mycket, för hela 95 personer bötfälldes för att ha druckit alkohol ute på gatorna.

Förbudet gäller längs gatorna Boulevard Anspach och Place de la Bourse, och dessutom angränsande gator. Till området som ska vara alkoholfritt hör även Place Fontainas och Place De Brouckere.

Förbudet gäller från midnatt till klockan sex på morgonen, och de som bryter mot den nya lagen kan få böter på upp till 350 euro.