”I do” – ölet som leder till bröllop

Bildspel

Bild 1 av 3

En kyss för öl och kärlek. Therese Mortensen svarade förstås ja när Fredrik Gustavsson friade, bland annat med hjälp av ett nytt öl.

 

Hur friar man om man driver ett bryggeri tillsammans med den tilltänkta frun? Jo, med ett öl förstås och snart kommer ”I do” på Systembolaget också.

Öl är på flera sätt en gemensam nämnare för Fredrik Gustavsson och Therese Mortensen. De träffades på en ölträff, de är båda delägare i Bearded Rabbit och brygger även en hel del öl hemma.

Så när det var dags för Fredrik att fria till Therese var det förstås också ett öl inblandat.

– Jag ville knyta ihop det hela med ett öl och föreslog namnet ”I do”, säger Fredrik.

– Jag undrade lite över namnet men förstod inte att det handlade om just det här, säger Therese.

Det var faktiskt Therese som designade etiketten till ölet, men i det skedet visste hon inte om att ölet var bryggt för just hennes kommande bröllop.

Han planerade in själva frieriet mellan buteljering och lansering av ölet och för en dryg vecka sedan var det dags. Hemma i hallen bad han Therese komma till honom och sedan var det dags att ställa sig på knä med blommor i handen.

– Det var den dagen vi hade varit vänner på Facebook i fem år, säger Fredrik.

Då blev det också klart med kopplingen mellan ölet och frieriet för Therese.

– Jag svarade ja, men därefter också ”I do” , säger hon.

Hon blev ganska överraskad där i hallen, även om hon lagt ut lite hintar om att det kanske skulle bli ett bröllop någon gång.

Ni kan säkert räkna ut vilket öl man firade med och därefter blev det till att checka in ölet på Untappd. Då började också gratulationerna att komma.

I do är en New England-IPA med humlesorterna Nelson, Mosaic och Citra, och det släpps på Systembolaget 1 februari.

Det är ännu inte bestämt när bröllopet blir, men nu är det ju klart att det blir av i alla fall. Fredrik har heller inga planer på något speciellt bröllopsöl ännu.

– Något öl får vi förstås se till att fixa. Kanske blir det någon annan som får brygga det. Det svåra med bröllopet blir nog inte att få fram öl, säger han.

I do har förstås redan innan lansering fått en plats i deras hjärtan.

– Det blir automatiskt så att den betyder mer än andra och vi vill brygga den igen, säger Fredrik.