Snart kan du dricka öl och tvätta i butik

Bildspel

Bild 1 av 4

Fredrik Glejpner ser fram emot att komma i gång i de nya lokalerna.

Butiken för folköl ska växa och kompletteras med matservering. Men det kan faktiskt också bli ett bryggeri i källaren och möjlighet att tvätta sina kläder hos nya Bottle Shop.

Fredrik Glejpner och Martin Jämtlid var först i Sverige med att satsa på en folkölsbutik. På Söder i Stockholm har butiken funnits i några år nu och då är det dags att byta till större lokaler på samma gata.

Under våren öppnar Bottle Shop i den klart större grannlokalen och då kommer man med fler spännande nyheter. Bland annat ska det bli möjligt att köpa en tvättmeny, där gästerna kan tvätta sina kläder medan de dricker folköl och äter mat.

– Det började med att vi faktiskt inte hittade någon bra placering för vår tvättmaskin i lokalen. Nu kommer vi att ha två maskiner i restaurangdelen och då vore det ju dumt om man inte lät folk som kommer hit också använda dom, menar Glejpner.

Han ser flera olika kundgrupper som borde vara intresserade av den udda kombinationen tvättning och mat/öl.

– Det är massor med ensamhushåll på Söder och det är lätt att missa sin tvättid. Nu kan man tvätta med polaren och samtidigt ha det lite trevligt. Vi tror också att många turister kommer att uppskatta möjligheten att tvätta, säger Glejpner.

Under våren kommer de nya lokalerna att vara klara. Då blir det även mat med svenskt fokus som ska serveras.

– Vi har inte huggit menyn i sten. Men det kommer att vara brödbaserat och svenska råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Bland annat ska vi eventuellt väcka liv i den varma mackan som var populär på 70-talet.

Våfflor är en annan svensk skapelse som man vill lyfta fram och det blir viktigt med svenska råvaror.

I källaren blir det dessutom troligen plats för ett bryggeri. Där kommer bland annat Bottle Shops eget husöl att bryggas.

– Det kan bli öl i en del mat också, säger Glejpner.