Odd Island redo för flytt och expansion

Bildspel

Bild 5 av 5

Daniel Svensson ser fram emot att brygga på det nya lite mer automatiserade bryggverket.

Expansionen och flytten blir ett stort steg för Odd Island. Nu närmar sig den första bryggningen.

Ni kan säkert historien om hur tidigare In Flames-trummisen Daniel Svensson bestämde sig för att satsa på ett bryggeri. Längs vägen har även bandets tidigare basist Peter Iwers anslutit till bryggeriet och ölen har bryggts i Fjärås.

Men nu är det dags att flytta och växa. 500 liter blir i stället 2000 liter vid varje bryggning i de nya lokalerna i Lindome.

– Det känns kul, men också lite nervöst för hur det ska gå, säger Daniel Svensson.

Han berättar att expansionen är behövlig och det har varit svårt att möta efterfrågan den senaste tiden.

– Vi kan inte brygga så många öl som vi vill i Fjärås och flera öl har vi fått ta bort från Systembolaget. Nu kan vi också brygga suröl, det har inte gått i det tidigare bryggeriet, säger Svensson.

Utöver bryggverket blir det fyra nya tankar på vardera 2000 liter som ska användas. Dessutom finns fyra tankar på 1000 liter som ska flyttas från Fjärås.

– Vi ska kunna brygga 140 000 liter per år med den utrustningen vi har och det är byggt så att det är enkelt att koppla in fler tankar. Max för bryggverket är cirka 340 000 liter per år.

När produktionen ökar är planen att försöka sälja fler öl på Systembolaget, där Citrauvin ända sedan starten har varit bästsäljaren. Dessutom är målet att göra fler samarbeten med andra bryggerier.

Under våren ska det dessutom öppnas en bryggeripub i anslutning till bryggeriet. Där ska det bli uteservering och dessutom en shop där man ska kunna köpa folköl och merchandise.

– Där vill vi förstås också ha mycket ny öl. Jag kommer nog även att brygga småbatcher på ett mindre bryggverk, och vi hoppas att det här ska bli en samlingsplats för Lindomeborna, säger Svensson.