Nya sponsoravtalet kan leda till bojkott

Djurgårdens supportrar vill bojkotta Spendrups eter att bryggeriet skrivit ett sponsoravtal med Hammarby. Foto: Montage.

Spendrups är ny huvudsponsor för Hammarby. Därför vill fans till Djurgården bojkotta deras drycker med start redan i helgen.

Beernews berättade nyligen om att Spendrups gått in som huvudsponsor för Hammarby IF. Ett avtal som förstås ger en hel del pengar till Hammarby.

Det har fått supportrar från Djurgården att reagera. Spendrups drycker finns nämligen på Hovet och Tele 2 Arena, där Djurgården spelar hemmamatcher i ishockey och fotboll, och nu uppmanar man till att bojkotta dryckerna under hemmamatcherna.

Det är supporterföreningarna Järnkaminerna och Ultras Caos som tillsammans gjort ett uttalande.

”Det spelar ingen roll hur avtalet ser ut, vi väljer att konstatera att den nuvarande lösningen gällande dryckesförsäljning på Djurgårdens arrangemang i fotboll och hockey är ohållbar och oacceptabel. Vi vill inte vara med och bidra till stora intäkter för en rivals sponsor samtidigt som intäkterna tillbaka till DIF från försäljningen är väldigt låga. Vi uppmanar alla Djurgårdare att helt och hållet bojkotta all dryck i kiosker och barer, fram till dess att alla inblandade parter har hittat en lösning som gynnar Djurgårdens IF”.

I helgen spelar Djurgården en fotbollsmatch på Tele 2 Arena och det återstår att se hur dryckesförsäljningen påverkas efter det här utspelet. De båda supportergrupperna meddelar också att de har en pågående dialog med Djurgårdens IF i den här frågan.