Nytt samarbete ska ge ökad produktion

Karl von Spreti och Claes Ljunggren från Vega Bryggeri går samman med Gbg Soda som här representeras av grundaren Simon Svensson, ekonomen Richard Sjöblom samt styrelseledamoten Frida Emanuelsson. Foto: Ronny Karlsson.

Gbg Soda och Vega Bryggeri går samman. Claes Ljunggren och Karl von Spreti blir delägare i Simon Svenssons satsning och nu ska produktionen ta fart.

 

Det var Simon Svensson som startade Gbg Soda och det är fortfarande han som driver företaget. Fram till nu. Ett samarbete med Vega Bryggeri ska nämligen inledas och det ska ge mer kraft åt bland annat försäljning.

– Jag har haft lite mer tid på mig under våren och insett att jag borde gå ihop med någon och då var förstavalet Vega. De tyckte att det var en intressant idé, säger Svensson.

Hos Vega Bryggeri på Ringön utökas produktionskapaciteten, men framför allt för Gbg Soda tillgång till Vegas säljkanaler.

– Vi kände direkt att det här kunde bli en superkombo, det krävs kunskap för att göra den läsk som Simon gör, säger Ljunggren.

– Vi har också tidigare tittat på andra drycker än öl så det passar bra. Vi har utrymme för att producera mer än vi gör i dag, säger von Spreti.

Vega Bryggeri har ett bra kontaktnät inom dagligvaruhandeln och har även under åren fokuserat mycket på försäljning mot restauranger. Dessutom har man nu sin egen restaurang, där givetvis de här alkoholfria produkterna kommer att finnas.

– Absolut är målet nu att skruva upp produktionen, och det kommer vi att göra ganska snabbt, säger Svensson.