Nytt Örebrobryggeri börjar med provning

Bengt Hallberg startar Almby Brewing. Foto: Ronny Karlsson.

Han är utbildad måltidsekolog. Men nu satsar Bengt Hallberg på dryck i stället för mat. I morgon är det premiär för Almby Brewing i Örebro.

Det är vid en provning på en restaurang i Örebro som Almby Brewing för första gången lanserar sina öl.

– Det ska bli spännande att se vad folk tycker, säger han.

Intresset för mat och dryck har funnits där länge, och Hallberg har varit hembryggare i cirka fem år. När han lämnade sitt tidigare jobb som processingenjör fick intresset för mat och dryck ta över. Han gick till och med en utbildning till måltidsekolog i Grythyttan.

– Man får lära sig om hållbarhet inom mat och dryck, det var en kul utbildning, säger han.

Numera jobbar han på Malt-Magnus i Kumla, men har lediga fredagar som han använder till att brygga öl. När det nu är dags för en kommersiella premiären så finns det bra spridning på ölsorterna.

– Jag har tre india pale ales, men också en pale ale, en öl med champagnejäst och en bourbon stout, säger han.

Bryggeriet har han i ett ombyggt garage på gården. I dagsläget bryggs det 80 liter per gång men målet är att skaffa ett bryggverk på 200 liter.

– Det beror lite på efterfrågan förstås, säger Hallberg.

Förhoppningen är att pubar och restauranger ska vara intresserade av hans öl.

– Jag gör också gärna specialöl till dom som vill ha. Det blir lagom stora batcher för att någon ska kunna köpa hela batchen.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Nytt Örebrobryggeri börjar med provning

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer