Stor flytt väntar för Systembolaget

Systembolaget ska flytta sin depå i Örebro för att kunna möta en ökad efterfrågan på att beställa varor digitalt. Foto: Montage.

E-handeln har tagit rejäl fart under pandemin. Nu har Systembolaget bestämt att man av den anledningen ska byta lokal för sin depåverksamhet i Örebro.

 

Beernews var på besök i den nuvarande depån under 2018 och fick då bevittna en omfattande verksamhet där det skickas enormt mycket flaskor och burkar till olika butiker, där kunderna sedan kan hämta upp sina varor.

Sedan dess har den digitala handeln utvecklats en hel del och nu krävs det en flytt till större lokaler för att klara av det ökande trycket.

I den nya lokalen som byggs kommer depåverksamheten att få en större yta och kapacitet och därigenom öka både lageryta och personalutrymmen för att möjliggöra effektiva arbetssätt för medarbetarna.  

– Vi är glada över den kommande flytten till den nya lokalen. Den är viktig för att kunna möta den växande efterfrågan på e-handel och möta kundernas förändrade köpbeteenden, säger Systembolaget Tobias Frohm, direktör för E-handel, i ett pressmeddelande.

Flytten är förstås inte gjord i en handvändning utan kommer att ta sin tid.

– Vi har länge sett ett ökat intresse för e-handel och att vi idag har lokaler som inte är anpassade för våra behov, därför känns det bra att vi under andra halvåret 2022 flyttar till nya, mer anpassade lokaler, säger Frohm.

Närmast väntar en detaljerad planering av de nya lokalerna för att på ett så bra sätt som möjligt kunna möta kundernas ökande intresse för att handla digitalt.

Fortfarande är det dock så att en överväldigande majoritet av alla inköp hos Systembolaget görs genom att besöka en butik.