Nytt Maiden-öl stöd till krigsveteraner

Iron Maiden släpper ännu ett öl. Den här gången ska en del av intäkterna gå till en organisation som hjälper soldater som skadats i krig.

Iron Maiden har släppt flera öl sedan premiären med ”The Trooper” 2013. De flesta öl har varit i mindre upplaga och varit svåra att få tag på i Sverige.

Men nu släpps ett öl som det ska bryggas mer av. ”Light Brigade” är en golden ale på 4,1 procent som tagits fram i samarbete med Robinsons.

En del av intäkterna från ölet ska gå till organisationen ”Help for Heroes”, som på olika sätt hjälper män och kvinnor som fått fysiska eller psykiska skador under tiden de tjänat sitt land som soldater.

– Bruce och jag var nyligen inbjudna till ”Help for Heroes” i Wiltshire, där vi fick en rundtur i de fantastiska lokalerna och även fick träffa några av veteranerna, säger Robinsons huvudbryggare Martyn Weeks till The Drinks Business.

Ölet släpps på pubar och till butiker 19 februari. Nu återstår att se om det kommer till Sverige och hur mycket det kommer att sälja. Klart är att det blir svårt att nå ölet ”The Trooper” som det uppges ha druckits runt tio miljoner liter av sedan 2013.

Läs hela artikeln här.