Oväntat förord i brittiska ölbibeln

Det blir hårdrockskoppling i årets "The Good Beer Guide". Foto: Camra

The Good Beer Guide är något av en bibel för ölintresserade britter. I höst släpps den för 51:a året och den här gången är förordet skrivet av ingen mindre än Bruce Dickinson.

 

Dickinson är en av hårdrocksvärldens största stjärnor och som sångare i Iron Maiden uppträder han inför miljontals människor varje år.

Men hans ölintresse är också stort. Få lär ha missat de olika Iron Maiden-öl som bryggts genom åren. Brittiska bryggeriet Robinson´s har bryggt en serie med öl och även svensk ils Oscar har bryggt ett Iron Maiden-öl.

Att Dickinson nu får skriva förordet i Good Beer Guide får se som ett atort erkännande även i ölvärlden.

Den årliga ölguiden håller koll på de brittiska pubarna och tipsar om var de bästa ölen kan drickas i landet.

I sitt förord kommer Dickinson bland annat att skriva om det viktiga i att skydda det brittiska öl-arvet, och att inte ta de charmiga pubarna för givet i dessa tider.

– De senaste åren har varit väldigt svåra för ölindustrin och mer än någonsin behöver vi stötta vår nations pubar. Jag vill uppmuntra alla att använda årets pubguide för att kunna besöka de allra bästa pubarna i Storbritannien och att stötta dem i flera generationer framöver, säger Nik Antoli, ordförande för Camra som ger ut boken.