Så ska brittiska bryggerier överleva

Brittiska bryggerier har det tufft. Foto: Pixabay.

Många bryggerier har stängts och fler lär det bli. Experten Daniel Finn är orolig, men ser ändå vägar för brittiska bryggerier att överleva krisen.

 

Finn jobbar på advokatfirman Brabners, som jobbar mycket med att stötta oberoende bryggerier i Storbritannien.

Han har sett en hel del bryggerier gå under och ännu fler som kämpar för att överleva i dessa tider.

Han menar att såväl ölälskarna som politikerna måste ställa upp för att det inte ska försvinna tusentals fler jobb inom ölbranschen.

Finn ser två trender som han är säger är positiva. Dels handlar det om att bryggerier med egen ölförsäljning skapar samarbeten med matföretag, och på så sätt drar nytta av varandra.

Den andra trenden som han tror på är att det bryggs mer öl med mindre alkohol. Det menar Finn är en anpassning till vad framför allt yngre människor vill ha i dag.

Han tror att de bryggerier med eget taproom har bäst chanser att klara av krisen.

– Att sälja öl direkt till kunder kan hjälpa till att hålla uppe marginalerna när man slipper kostnader för transport och distribution. Att bygga upp ett lojalt lokalt klientel kan också hjälpa till att täcka upp för tapp på andra marknader, säger Finn till The Drinks Business.

Men även om det finns vägar till bättre intäkter ser det mörkt ut för många av bryggerierna.

– Bryggerierna skapar tusentals jobb, allt från humleodlare till de personer som serverar öl i en pub. Det är en verklig risk att många tvingas stänga om man inte får stöttning av både kunder och regeringen för att klara av de här svåra tiderna, säger han.