Så många brittiska bryggerier läggs ned

Brittiska bryggerier har det riktigt tufft det här året Foto: Pixabay.

Den ekonomiska krisen slår hårt mot mindre brittiska bryggerier. Så här långt har två bryggerier per vecka tvingats att stänga under året.

 

Redan i fjol var det tufft för många bryggerier på de brittiska öarna. Totalt fick cirka 80 bryggerier lägga ner sin verksamhet, då den ekonomiska krisen kom tätt inpå de restriktioner som gällde under pandemin.

Men nu är risken att det här året blir ännu tuffare. Så här långt i år har 36 brittiska bryggerier fått stänga. Ett av de mer känna är Londonbryggeriet Brew By Numbers, som varit en del av ölcommunityn i stadsdelen Bermondsey.

Samtidigt som öldrickarna har mindre pengar över, har även råvarupriserna skjutit i höjden rejält, och det finns exempel på bryggeriet som tvingats höja sina priser med 20 procent.

Brewdogs James Watt sade tidigare i år att en pint med Punk IPA borde kosta 27 pund, för att alla kostnader skulle täckas.

Enligt bedömare kan detta bli ett riktigt katastrofår för brittiska bryggerier, och allt talat för att över 100 ölproducenter tvingas avsluta sin verksamhet under året,