Brewdog i samarbete med Iron Maiden

Iron Maiden inleder ett nytt samarbete med Brewdog Foto: Pressbild.

Iron Maiden släpper nytt öl. Den här gången sker samarbetet med Brewdog och ölet bryggs främst för den amerikanska marknaden.

 

Iron Maiden har genom åren tagit fram ett antal olika öl tillsammans med brittiska bryggeriet Robinson´s, och mest känt är ölet The Trooper.

Nu gör man samma sak i USA och då är det Brewdog som är samarbetspartner. Det skotska bryggeriet har sedan ett par år tillbaka även bryggeri i USA.

– Jag har letat efter den perfekta partnern för att ta fram ett friskt och spännande öl för den amerikanska marknaden. Jag har beundrat Brewdog länge, inte bara för deras öl, utan också för deras attityd, säger Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson i ett pressmeddelande.

Ölet är en india pale lager på sex procent. Det släpps på den amerikanska marknaden i höst och det återstår att se om ölet också hittar till den europeiska marknaden.

– Det känns spännande att samarbeta med ett band som Iron Maiden som är känt över hela världen. Precis som Brewdog har de behållit sitt oberoende genom hela karriären, säger James Watt på Brewdog.

Nyligen blev det också klart att ölet The Trooper fått en ny importör i USA och för första gången ska det bli tillgängligt över hela USA.