Klart: Här öppnar O/O ett eget taproom

Marcus Bortheiry från Bang hjälper till med maten när Olle och Olof Andersson skapar sitt eget taproom på Bangatan i Göteborg. Foto: Ronny Karlsson.

O/O Brewing tar nästa steg i utvecklingen. I sommar öppnar man ett taproom i centrala Göteborg.

Satsningen sker på Bangatan i Göteborg, och i lokaler där restaurangen Bang tidigare hållit till. När Bang nu flyttat till nya lokaler tar Olle och Olof Andersson över lokalerna.

– Jag har velat ha en O/O-bar väldigt länge, jag ville egentligen ha en bar innan jag ville ha ett bryggeri, säger Olof Andersson.

Att satsningen sker på Bangatan betyder extra mycket. Den ligger i en del av Göteborg där de båda verkligen trivs, och de har tidigare bland annat släppt ölet Bangatan IPA.

– Det är Göteborgs finaste gata, menar Olle Andersson.

Sex kranar blir det till att börja med, och man ska även satsa på cask.

– Vi vill göra cask av våra öl i brittisk stil, det blir en bra anledning för oss att börja med cask. Vi ska ha hela vårt utbud här och även ha flaskor och burkar. Vi vill kunna visa upp vår bredd, säger Olle.

Marcus Bortheiry som driver Bang kommer att finnas med under uppstarten och se till att det finns en matmeny som passar bra för stället.

– Vi ska flytta fokus mer till öl, men det känns jäkligt skönt att Marcus finns med från start, han är jäkligt bra på mat. Det kommer att bli ett enklare men fortfarande väldigt bra matkoncept, säger Olof.

Planen är att öppna i månadsskiftet juni-juli, men det hänger på hur snabbt det går att få alla tillstånd som krävs. Lokalen ska dessutom byggas om en del. Den är relativt liten och det ska skapas lite mer yta för gästerna framför baren.

– När vi fick veta att Bang skulle flytta tänkte vi att vi älskar ju det här stället. Det finns mycket charm i lokalen, säger Olof.

När pandemin är över hoppas de båda kompanjonerna på att ha kvällar med många gäster som kan vistas i lokalerna. Olof beskriver det bäst när han ser stämningen framför sig.

– Det ska kännas som en varm kram att komma in i en bar.