Iron Maiden firar tio år i ölvärlden

Bruce Dickinson har funnits med i ölvärlden i tio år nu. Foto: Pressbilder

I tio år har Iron Maiden släppt öl som gillats av både öl- och hårdrocksälskare. Nu firas det med det tyngsta ölet hittills, och givetvis har sångaren Bruce Dickinson varit med i processen.

Det var alltså 2013 som ölet The Trooper hade premiär. Sedan dess har det hänt en hel och Iron Maidens olika öl har släppts runt om i världen.

Bandet har framför allt jobbat tillsammans med brittiska bryggeriet Robinsons, men det har också gjorts samarbeten med svenska Nils Oscar, med Brewdog och med Bodebrown och Nomad i Australien.

Nu ska tioårsjubileet uppmärksammas och då kommer det tyngsta ölet hittills i serien.

Trooper X är en imperial stout på tio procent som tagits fram av Iron Maidens sångare Bruce Dickinson och Robinsons head brewer Martyn Weeks.

– Trooper X är fullpackat det ultimata ölet att dela och om du kan stå emot att dricka det direkt kommer ölet att mogna på flaska och bli ännu bättre med tiden, säger Weeks.

Bruce Dickinson har inte helt oväntat positiva saker att säga om samarbetet:

– Jag är otroligt stolt över att Trooper har nått fram till denna milstolpe, och jag har väldigt kul när jag samarbetar med våra partners runt om i världen, säger han i ett pressmeddelande.