Nytt bryggeri byggs hos Russian River

Russian River satsar stort. Ett helt nytt bryggeri med bland annat ett koelschip ska stå färdigt 2018.

Russian River i Santa Rosa norr om San Fransisco är ett av världens mer hyllade bryggerier. Inte minst därför att de gör både humliga öl och suröl som prisas av ölälskare världen över.

När Beernews hälsade på där i november var det kö innan öppning en helt vanlig måndag, och de lokala ölälskarna berättade om hur de flydde staden när bryggeriet hade sin årliga release av imperial-IPA:n Pliny The Younger. I år sker den releasen 3 februari.

Ett större bryggeri och en större bryggeripub är alltså efterlängtad av många. Nuvarande ställe blir kvar, men ett helt nytt bryggeri med pub, shop och guidade turer ska börja byggas i mars.

Bryggeriet ska ligga i lilla Windsor norr om Santa Rosa och ska ha en årlig bryggkapacitet på cirka 4,1 miljoner liter. Bryggeriet ska dessutom ha en del öppna tankar och det ska installeras ett koelschip, där vörten till de sura ölen ska kunna ta till sig av naturlig jäst och bakterier.

– Vi kommer att kunna brygga mer likt hur det bryggs lambic. Vår öl Beatification till exempel kommer att bli bättre, säger ägaren Natalie Cilurzo till sfcronicle.com.

Även ett miljötänk finns med när det nya bygget startas, inte minst på vattensidan.

Läs hela artikeln här.