Mikkellers löpklubb i fler svenska städer

Träning och alkohol. I Mikkeller Running Club funkar det alldeles utmärkt. Nu blir upplägget allt mer populärt i Sverige också.

Egentligen är det ganska enkelt. Spring eller lunka först, ta en öl efteråt. Mikkeller Running Club hade sin början i Köpenhamn men har sedan spridit sig över världen. Så klart också till Sverige, där Motala är nästa stad att köra på konceptet.

– Vi satt på deras bar i Köpenhamn när det plötsligt kom in en massa löpare och började dricka öl. Jag undrade vad det var som hände, det var ett lustigt fenomen, säger Nader Moini, ägare till Berggrens Öltapp i Motala och en av de lokala initiativtagarna.

4 februari är det premiär och deltagarna får välja mellan att springa, jogga eller lunka fem eller tio kilometer. Därefter är det samling på Berggrens Öltapp för att dricka en öl gemensamt.

– Jag har ingen aning om hur många som kan dyka upp, men på sikt tror jag att det kommer att bli ganska många. Det verkar som att folk tycker att det är en häftig grej, säger Moini.

Han kommer troligen att servera ölen efteråt, men håller inte i själva träningspasset.

– Jag är jäkligt otränad för tillfället men jag har gett mig den på att jag ska vara med. Det får jag bjuda på, säger han.