Nya stipendier när Beernews fyller tre

Ronny Karlsson, André Milsem och Peter Lindh står bakom Beernews. Foto: Privat.

Beernews firar tre år och då fixar vi 28 unika öl i Göteborg. Dessutom går allt överskott från kvällen till stipendier för folk som jobbar i ölbranschen.

12 september är det dags för treårsfest och ni vet säkert att vi haft riktigt roliga fester hos Brewers Beer Bar när vi fyllt ett år och två år.

Nu spänner vi bågen ännu mer med en välgörenhetskväll där allt överskott går tillbaka till branschen. Vi ska nämligen skapa stipendier där bryggare, baranställda, hembryggare och ölnördar ska få chansen att uppleva sina öldrömmar.

Det sker under namnet Beernews Foundation, där vi vill ge hårt arbetande personer i branschen en extra belöning. Alla pengar som samlas in kommer att gå till olika stipendier, som kan gå till till exempel spännande ölresor.

Vilka stipendier som delas ut första året avgörs av hur mycket pengar vi får in. Folk från branschen kommer att vara med och välja ut stipendiaterna och givetvis kommer du få läsa mycket mer om Beernews Foundation längre fram.

Insamlingen av pengar kommer att inledas 12 september och kommer sedan att fortsätta på olika sätt under kommande året.

Den här gången blir det jubileumsfest på båda Brewers Beer Bar i Göteborg och vi siktar på att ha 28 öl från 28 olika bryggerier. Alla ölen har premiär den kvällen.

– Det har varit jättekul att ge överskottet till andra aktiviteter tidigare år, men nu vill vi att överskottet från vår jubileums- och välgörenhetskväll går tillbaka till branschen. De olika stipendierna ska ge en möjlighet för folk i branschen att åka till sin favoritfestival eller kanske besöka sitt favoritbryggeri. Responsen från deltagande bryggerier har varit fantastisk och det är vi tacksamma för, säger Ronny Karlsson på Beernews.

Pelle Frost på Brewers Beer Bar ser fram emot samarbetet för tredje året i rad.

– Vi har ju en historia ihop redan innan Beernews startade, när vi bryggde RLGK 10 517 Celebration Stout för Ronny. Jag tycker att det är jättebra att pengarna ska gå till stipendium för personer i branschen och jag hoppas att det här bara växer och växer, säger Frost.

Vi återkommer längre fram med deltagande bryggerier, och vilka öl de tar fram till kvällen. Det finns också planer på att arrangera liknande kvällar för att dra in pengar till stipendierna i Stockholm och Malmö. Vi återkommer med mer information.