Nya cykelrundor med bryggerier som mål

En cykeltur som inkluderar besök på tre öländska bryggerier blir möjligt i sommar. Foto: Pixabay

Runt midsommar blir det premiär för en ny cykelrunda på Öland. Och det som gör det intressant för ölintresserade utöver ett eventuellt motionsbehov är att rundan inkluderar tre bryggerier.

Cykelturismen har ökat kraftigt i Öland och speciellt under pandemiåret och turismnäringen försöker möta det ökade behovet med nya attraktioner. Och i år finns alltså en bryggerirunda också.

– Ökningen av outdoor-turismen har varit som att trycka på en knapp. Vi hade en ökning redan innan det men under pandemiåret blev det superspeed på det, säger Nadia Byåker på Ölands Turism.

– Vi har jobbat med cykelrundorna och utgått från vad folk tycker är intressant och då kom bryggerierna upp. Vi vill ju nyttja vad Öland har och bygga på det.

Nadia Byåker på Ölands Turism. Foto: Pressbild

Nadia Byåker på Ölands Turism vill inte berätta än vilka bryggerier det handlar om eftersom inte allt är klart än. Men klart är att premiären blir runt midsommar.

Det är inte Ölands Turism som arrangerar rundorna. Utan tanken är att det är företag som deltar som ansvarar för den biten och turisterna får kolla med dem för att se vilka öppettider som gäller.

Därför kan hon inte heller svara på vad som kommer att erbjudas på bryggerierna, men en gissning på att det handlar om provsmakning och bryggerivisningar borde inte vara alltför långt från verkligheten.

Den som är intresserad kan hålla koll på Ölands Turisms hemsida runt midsommarafton då mer information ska komma om bryggerirundorna.