Kul dagar när Brewski drog på miniturné

Marcus Hjalmarsson och Andreas Jaeger gjorde det sista stoppet hos Dugges Pils i Göteborg Foto: Emma Krysell.

Goda öl och många mil i bil. Så blev det när Brewski gav sig ut på en liten Sverigeturné den gångna helgen.

 

Det var Marcus Hjalmarsson och nya säljaren Andreas Jaeger som gjorde fyra evenemang på lika många dagar. Stockholm, Uppsala och Göteborg hanns med.

– Det blev en chans för oss att visa upp att vi gör kul grejer, säger Andreas Jaeger.

På onsdagen var det Omnipollo som var i fokus. De båda bryggeriernas gemensamma öl Best Friends Forever (BFF) hade premiär på såväl Omnipollos hatt som på Omnipollos Flora.

– Det är en blåbärsgose som fick väldigt bra mottagande. Det blev en kul dag och hela resan var så rolig på alla sätt och vis, säger Jaeger.

Torsdagens mål var Uppsala där Taps Beer Bar hade ett Brewskievenemang. Där var det fullt ös med tio stycken öl från Brewski från kranarna.

Även på fredagen var det tap takeover. Nu var de tillbaka i Stockholm och gästade Mikkeller Bar. Den här gången handlade det om nio öl från Brewski och tre öl från Friends Company, som har tydliga kopplingar till Brewski.

Därefter blev det en längre tur, för på lördagen var det Göteborg som fick besök. Brewskigänget hade fem öl på Dugges Pils, där man också hade en trevlig dag och kväll.

– Det var en enorm ära för oss att vara med på det första evenemanget som de gjorde med ett annat bryggeri. Vi hade fem olika öl med oss, säger Jaeger.

Han känner att han kommit in i rollen på Brewski och känner att det blåser positiva vindar.

– Det känns som att det går bra både med export och på den svenska marknaden. Nu väntar vi bara på att Sverige öppnar upp mer och tar bort restriktionerna.