Nytt ölställe i Malmö ute till försäljning

Hamnmästaren var varit ett populärt ölställe i Malmö under ett antal år. Men nu vill Anders Hansson sälja.

Det är inte så länge sedan som Beer Ditch i Malmö bytte ägare, då Torsten och Johanna Ekne bestämde sig för att göra annat i livet. Nu är det Hamnmästaren som är till salu.

Det är av tidsskäl som Hansson, som också står bakom Malmö Brewing och Taproom i Malmö, vill göra sig av med den centralt placerade restaurangen nära Centralstationen i Malmö.
– Det händer så mycket med Malmö Brewing och med vårt tap room, jag hinner inte med helt enkelt, säger Hansson.
Hamnmästaren håller öppet till mitten av september och sedan hoppas Hansson att en ny ägare ska ta över under hösten.
– Det tar mycket tid att ha flera ställen och det finns saker jag vill göra med bryggeriet. Det finns en del saker som blivit lidande när vi haft för mycket att göra. Vi har inte hunnit med att komma i gång med vår surölssatsning till exempel, säger han.
I nuvarande regi har Hamnmästaren haft cirka 70 sittplatser inne och cirka 340 platser på uteserveringen. Hansson ser det som fullt möjligt att bedriva såväl säsongsbetonad verksamhet som året runt-verksamhet där.
– Om man vill kan man jobba stenhårt på sommarhalvåret och sedan göra något annat på vintern. Det är en fantastisk uteservering där och det ligger centralt med bara några minuter till stationen, påpekar han.