Kungsholmen får ny ölbar med lokalfokus

Ölbaren Ponton ska bli verklighet på Kungsholmen i Stockholm. Planen är att ha fokus på lokal öl och på glutenfri öl.

Baren kommer att ligga på Pontonjärgatan i Stockholm och ska drivas av ägarna till STHLM Tapas, som driver sin verksamhet i lokalen intill.

– Planen är att öppna en ölbar som kan attrahera både nybörjare och gamla ölrävar. Vi kommer att servera ölvänlig mat med svenska grunder, säger Jennie Pihl som blir restaurangchef till sajten Vårt Kungsholmen.

Lokalen kommer under hösten att byggas om en hel del och som det ser ut i dag blir det öppning någon gång tidigt under nästa år. Då ska det finnas minst tolv ölkranar på Ponton.

Planen är att ha fokus på lokal öl från närliggande bryggerier. Men det ska också satsas på öl med låg alkoholhalt samt glutenfri öl.

– Det finns väldigt mycket bra om man vet var man ska leta. Och så vill jag slå ett slag för alkoholfri öl och ale. Öl ska man ju kunna dricka varje dag utan att det blir hälsofarligt, säger Pihl till Vårt Kungsholmen.

Målet är att locka såväl ölnybörjare som ölnördar till baren. Bland annat är förhoppningen att anordna exklusiva ölsläpp med jämna mellanrum.