Ny tjänst för att hitta bryggerier i Skåne

På sidan kan man filtrera på bland annat bryggerier.

Nu finns det en digital guide för den som vill ha en skånsk dryckesupplevelse där man bland annat hittar en hel del hantverksbryggerier.

Det är Skånska Drycker som tillsammans southerndestination.se lanserat en guide som ska hjälpa besökare att hitta Skånes dryckesproducenter.

– Suget efter att resa runt i Skåne och möta dryckesproducenter ökar för varje år. Besökare och turister vill uppleva platsen genom dryck och mat. Ingen svensk region är bättre lämpad för det än Skåne, säger Carina Olofsson Gavelin, sommelier, expert på svenskt vin och en av initiativtagarna till Skånska Drycker tillsammans med Anna Lind Lewin och Titti Qvarnström.

– Med southerndestination.se vill vi bidra till att besökare smidigt kan hitta ölbryggare, vinodlare, must- och cidermakare och kan skräddarsy resan allt efter specialintresse eller geografiskt område. Vare sig det gäller vingårdstur på Bjärehalvön med cykel eller bryggeribesök och bed & breakfast så visar guiden vad som finns, berättar Magnus Servin, bryggare på Hönsinge Hantwerksbryggeri som utvecklat guiden tillsammans med Martin Bard.

Anna Lind Lewin och Carina Olofsson Gavelin från Skånska Drycker tillsammans med Magnus Servin och Martin Bard på southerndestination.se. Foto: Pressbild

På sidan kan man navigera runt på Skånekartan för att hitta dryckesproducenter och även filtrera på bland annat bryggerier.

Drygt 25 bryggerier spridda över landskapet finns med just nu. Men det finns även andra, som vin, cider och destillat.

Skånska Drycker drivs av sommelier Carina Olofsson Gavelin, kommunikationskonsult Anna Lind Lewin och kocken Titti Qvarnström och har målet att etablera Skåne som en gastronomisk hot-spot i Sverige.

2018 lanserade man en ny festival för alla dryckesslag och den nya tjänsten är en utveckling av tankarna som ledde fram till den.

– Nu utvecklar vi vidare och erbjuder en guide där man kan välja sin egen tur och kombinera med andra lokala upplevelser, berättar Anna Lind Lewin.