Nu vill svensken gå ut på krogen igen

Öl är det som är mest efterlängtad när svenskarna ska ge sig ut på krogen igen.

Svenskarna vill gå på krogen igen nu när restriktionerna försvunnit. En ny undersökning visar att sex av tio planerar att ta en öl på krogen den närmaste tiden.

När restriktionerna släpptes den 29 september innebar det att krogarna i princip återgick till hur det var innan pandemin. Om det fanns någon oro för att svenskarna inte skulle våga sig ut ändå, så visar en ny undersökning från Sifo, Dryckeskollen, som är beställd av Carlsberg, att så inte är fallet.

Sex av tio svenskar säger i undersökningen att de planerar att gå ut för att ta en öl på krogen i närtid. 67 procent av männen och 47 procent av kvinnorna uppger att de tänker göra det.

Det är bara 13 procent som uppger att de hellre sitter hemma och dricker öl.

Undersökningen visar också att få tänkt ändra hur mycket de dricker, konsumtionen flyttas bara från hemmet till krog och restaurang. 87 procent uppgav att de kommer att dricka lika mycket öl som tidigare. Fyra procent sa att de skulle dricka mer och lika många var det som sa att de skulle dricka mindre.

Det man såg fram emot mest var att äta mat ute, men vad gäller drycker så var det öl man suktade mest efter. 13 procent längtade mest efter att beställa en öl, fem procent vin och fyra procent ville helst ha en drink. Bara sett till männen var det 36 procent som såg mest fram emot att beställa en öl.

Dryckeskollen frågade även vilken kändis de tillfrågade skulle vilja ta en öl med och där toppade Leif GW Persson.

1) Leif GW Persson (21 procent)
2) Kronprinsessan Victoria (10 procent)
3) Anders Bagge (7 procent)
4) Janne Andersson (6 procent)
4) Zara Larsson (6 procent)
6) Charlotte Kalla (5 procent)

7) Zlatan Ibrahimovic (4 procent)

8) Pernilla Wahlgren (3 procent)
8) Ernst Kirchsteiger (3 procent)
10) Malou von Sivers (0,3 procent)

28 procent svarade ”Ingen av ovanstående” och 6 procent ”Tveksam, vet ej”.