MBCC: O/O hoppar av men Brewski deltar

Olle Andersson och Olof Andersson på O/O tänker inte åka, Marcus Hjalmarsson på Brewski tänker åka, när MBCC drar igån.

O/O Brewing gör nu som många andra redan gjort och drar sig ur Mikkeller Beer Celebration. Brewski gör däremot klart att man kommer att delta.

De senaste dagarna har det varit en rad avhopp från MBCC, men främst då amerikanska bryggerier som reagerat på de beskyllningar om trakasserier som riktats mot Mikkeller.

De svenska bryggerierna har hittills varit tysta och sagt att de kommunicerat internt och med varandra för att komma fram till ett beslut.

Men nu går alltså O/O Brewing ut och meddelar att man hoppar av. Så här skriver man i ett meddelande på Facebook:

– Vi har alltid uppskattat att komma till Mikkeller Beer Celebration både som bryggare och innan dess som besökare. I dag på morgonen talade vi om för Mikkeller att vi inte kommer att delta i årets festival.

– Vi har talat igenom detta internt på bryggeriet och vi känner oss inte bekväma med att åka till en festival med intentionen att fira och festa när de här beskyllningarna överskuggar eventet. Vi hoppas det här är en fortsättning av den rörelse som startade tidigare i år och att vi kan vara en del i en förändring mot en mer inkluderande och rättvis bransch.

Brewski har kommit till ett annat beslut. Marcus Hjalmarsson säger att hans bryggeri kommer att delta, trots det som hänt.

– Det påverkar inte Brewskis närvaro. Jag tänker främst vänskap och stöd vilket Mikkeller är i stort behov av. Majoriteten av människor i Mikkellers verksamhet är av prima natur, vilket jag föredrar att belysa. Jag möter personligen avvikande män till både vardag och fest så att det dyker upp avvikelser i en organisation med hundratals anställda är för mig föga förvånande.

– Vad jag förstår har Mikkeller startat ett åtgärdsprogram som kommer att gagna deras personals välmående nu och i framtiden. Det tycker jag är en bra start. Jag tycker det är mycket bra att det kommer upp till ytan, för det behövs i vår bransch och även i andra branscher. Jag ser enormt mycket fram emot att få delta på MBCC 2021, det är en av höjdpunkterna på året för Brewski.

Hur övriga svenska bryggerier gör är inte klart. Vi har varit i kontakt med de flesta av dem, men utöver Hjalmarsson har vi inte fått något svar än. Inte heller har de gått ut via sina sociala medier med någon mer information.

Här kan du läsa mer om avhoppen.