Nu tar öljätten över Camden på riktigt

Adam Keary och Jasper Cuppaidge får båda stiga åt sidan när AB InBev vill styra mer över Camden Town Brewery. Foto: Camden Town Brewery.

I fem år har AB InBev ägt Camden Town Brewery, men låtit bryggeriet leva sitt eget liv. Men nu är det slut med det och grundaren Jasper Cuppaidge petas nedåt i hierarkin.

 

Det var i slutet av 2015 som AB InBev köpte upp Londonbryggeriet Camden Town. Man lät grundaren Jasper Cuppaidge vara kvar i ledningen och mycket fortsatte som vanligt, även om det satsades på ett nytt bryggeri för över 300 miljoner kronor under 2017.

Men nu är det slut på det roliga. Camden Town ska nämligen integreras med Budweiser UK och för Cuppaidge väntar en konsultroll, där han med stor sannolikhet inte kommer att vara inblandad i några viktiga beslut. Dagens VD, Adam Keary, kommer att sluta i mars när den nya organisationen är på plats.

I ett brev till sina kunder berättar Keary om den stora förändringen.

– Med start i januari 2021 kommer Camden Town Brewery att integreras fullt ut med Budweiser Brewing Group, AB InBevs företag i Storbritannien. Vi kommer att slå samman de båda verksamheterna, plocka det bästa från båda företagen och till slut skapa en större och bättre partner för dig och alla andra kunder, står det i brevet.

Det finns inga uppgifter om vad som händer med det tre år gamla bryggeriet, men det mesta talar för att man har kvar verksamhet där. Det är på det administrativa planet, samt bland chefer, som man ser möjligheter att ha en effektivare organisation.