Svenska rockbandet släppte sitt eget öl

Nu har rockbandet Bonafide sitt eget öl. Foto: Privat.

Nu har rockbandet Bonafide fått sitt eget öl. Wessingekälla Brygghus står bakom det ölet och ingen som lyssnat på bandet kan överraskas av ölets namn.

Hårdrocksbandet bildades i Malmö 2006 och har genom åren skaffat sig en skara med fan både i Sverige och utomlands. 2011 hyllades man för låten ”Fill Your Head With Rock, som bland annat snurrade fligit på flera brittiska radiostationer. Därifrån kommer också namnet på ölet.

”Fill Your Head” heter nämligen den tjeckiskinsipirerade lagern som gjorts med enbart saaz-humle.

– Vi har varit fans i flera år och gillar musikstilen. Vi träffade dom efter en konsert och efter det började vi att prata om att de ville ha ett eget öl, säger Niklas Högberg på bryggeriet.

Bandet var sedan med och testade ett antal olika öl för att se vad man gillade bäst, men att det skulle vara en lager stod klart ganska tidigt.

Nyligen var det releasefest i Stockholm och ett antal krogar har köpt in ölet. Men den som inte är så mycket på krogen i dessa dagar får en annan chans också. Ölet kommer nämligen på Systembolaget 1 februari.

– Den skulle ha kommit tidigare men har blivit flyttad. Ölet kommer i våra lokala butiker men finns också vid depån så at det går att beställa, säger Högberg.

Kanske kommer en del då också att väcka gamla musikminnen till liv med låten som har ölets namn. Eller kanske hitta något nytt att lyssna på.

– Det är en riktigt skön rocklåt, intygar Niklas Högberg.