Hallandsbryggare fick bra start på Systemet

Bolagspremiären blev en succé. Nu hoppas killarna bakom Wessingekälla Brygghus på att växa.

Det var i somras som Niklas Högberg och Patrik Eriksson började att brygga i Veinge i Laholms kommun i Halland.
Så här långt har de hållit en låg profil, men nu börjar de synas mer och mer. I helgen var de på Wapnös ölfest och senare i vår dyker de upp på ölmässan i Kungsbacka.
– Det är kul att träffa annat ölfolk och prata om öl. Man kan få en del inspiration och kan sondera terrängen lite, säger Niklas Högberg.
Nyligen var det också premiär på Systembolaget, där deras öl blev populär.
– Ölen tog slut första dagen i Laholm, det var kul. Vi släppte en american pale ale, det kändes som en bra start, säger Högberg.
De började som hembryggare men ville göra något mer av sitt ölintresse. Namnet Wessingekälla kommer från ett område i orten Veinge, och det är därifrån de tar vattnet till sina bryggningar. De första batcherna under hösten gick till lokala restauranger, men med steget in på Systembolaget siktar man lite högre.

Bryggverket är på 500 liter i dagsläget.

– Det är jättesvårt att uppskatta hur mycket vi kommer att brygga på ett år, vi måste titta på vilken efterfrågan det blir först. Men man kan brygga ganska mycket öl på detta bryggverk, säger Högberg.
I dagsläget driver de båda varsitt företag och brygger öl på fritiden. Men på sikt kan kanske intresset bli till ett jobb.
– Vi får se hur det går, men det skulle vara kul. I så fall siktar vi på att ha 1-1,5 tjänster för oss, säger Högberg.