Nu ska Malmö få sitt eget hyllningsöl

Bildspel

Bild 1 av 4

Ida Ivarsson hälsade på hos Erik Frithiof för att brygga ett specialöl. I bakgrunden Michael Nathhorst.

Malmö är på väg att få sitt eget hyllningsöl. I början av nästa år dyker ölet med namnet Malmö I Love You upp på marknaden.

Det är Hyllie Bryggeri, i samarbete med Brygghus 19, Clarion Hotel Malmö Live och organisationen Malmö I Love You som har tagit fram en öl som ska hylla Malmö. Ölen får premiär på ett flertal Malmöhotell och krogar i slutet av januari.

Malmö I Love You, är en ljus och syrlig ale med smak av den amerikanska humlesorten citra.

– Vi funderade på vad vi som bryggeri kunde göra för Malmö. Resultatet blev en öl som vi verkligen gillar, en lätt syrlig ale med citra är en trendig öl som passar de flesta, attribut som även kännetecknar Malmö, säger initiativtagaren Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri

Med under bryggningen fanns även Ida Ivarsson som i vanliga fall jobbar på Brygghus 19.

– Ida hade planerat ett Malmöbesök och eftersom hon är en otroligt duktig bryggare så frågade vi henne om hon vill hänga på idén, och det känns extra kul att även någon som inte är hemmahörande i stan kan ställa sig bakom vårt budskap. Malmö behöver kärlek från alla, inte bara från Malmöbor, säger Frithiof.

Föe organisationen Malmö I Love You var detta ett projekt som man givetvis ville vara med på.

– Malmö I Love You vill alltid adressera det vi jobbar med på ett positivt sätt och ett lokalt hantverksöl är ett bra exempel på ett lokalt initiativ som gynnar vårt projekt och som vi gärna är med och bidrar till historieberättande kring, säger David Carlson, grundare och initiativtagare till organisationen Malmö I Love You.

Ölen släpps i en gemensam manifestation den 31 januari då det även skall samlas in pengar till organisationen Malmö I Love You. Målet är att uppåt 30 hotell och krogar runt om i stan serverar ölen på premiärdagen, och i början av mars är det tänkt att den ska släppas på Systembolagets lokala hyllor.