Elin och FemAle ska sätta högsta fart

Elin Carlsson, tvåa från vänster, har nu sett till att Fem Ale är en förening. Foto: Ronny Karlsson.

Nu har FemAle organiserat sig och blivit en förening. Första målet är att värva medlemmar och göra första aktiviteten i början av nästa år.

Beernews har tidigare berättat om FemAle och grundaren Elin Carlsson. Hon tyckte att det saknade tjejer i branschen och bestämde sig för att göra något.

Under namnet FemAle drog Carlsson i gång verksamheten och vid olika events samlades tjejer med ölintresse för att prova eller brygga öl.

Under en föräldraledighet gick verksamheten sedan lite på sparlåga men nu ska det bli full fart framåt.

– Det känns jättekul att vi blivit en förening och nu finns det fler som är med och drar i olika trådar, säger Elin Carlsson.

Nu börjar jakten på nya medlemmar, i första hand blir det fokus på Göteborg men målet är att även sprida sig över landet. Och det är inte bara tjejer som är välkomna att stötta föreningen.

– Det går även att bli stödmedlem som kille, men vi garanterar inte att man då får komma på alla våra event.

Det som är inplanerat just nu är en provning för tjejer på Haket i februari och dessutom jobbas det för att hitta på något 8 mars, som är Internationella kvinnodagen.

– Jag hoppas att vi ska komma i gång ordentligt och hitta på en massa kul saker. Det har varit ett bra intresse så här långt, men jag har ingen aning om hur många vi kan bli. Det får vi se, säger Carlsson.