Tullen expanderar – satsar på Stockholm

Ölstugan Tullen är en framgång i Göteborg. Nu satsar man dessutom på sin första ölbar i Stockholm.

Den första Tullen-baren var placerad på Andra Långgatan i Göteborg och efter hand har kedjan växt rejält. I dag finns det sju olika barer i Göteborg.

Nu tar ägarna, bröderna Andreas och Mattias Jacob, steget till Stockholm också. Vid Hornstull öppnas deras första bar i huvudstaden under nästa år.

– Det känns spännande och det blir en stor utmaning för oss, säger Andreas Jakob.

Tullen har fokus på svensk öl och så kommer det att bli även i Stockholm. Lokala bryggerier har ofta haft flaskor eller fat på restaurangerna i Göteborg och nu är tanken att Stockholmsbryggerierna ska få en chans att också vara med.

– Först och främst är vi en Göteborgskrog, men det finns många duktiga bryggerier i Stockholm också. Är de intresserade finns det plats för dom och vi har tidigare haft bra samarbeten med till exepel Pang-Pang och Omnipollo. Men det blir en hel del öl från Göteborg även i Stockholm, säger Jakob.

De båda bröderna blev nyligen delägare i klassiska puben The Rover i Göteborg. Satsningen i Stockholm blir en ny fas för deras pubar, och det är inte uteslutet at det blir fler liknande barer i huvudstaden framöver.

– Nu ska vi först och främst göra den här första baren riktigt bra. Sedan expanderar vi gärna. Så länge folk vill ha oss fortsätter vi gärna med det.

Sex-sju heltidstjänster plus en del deltider lär bli aktuellt för att kunna sköta baren. En den ombyggnation väntar i lokalen och de får nycklarna direkt efter nyår.

– Vi hoppas på att vara i gång i mars eller april. Mattias säger mars, han är överambitiös men det kanske kan gå så snabbt, säger Andreas Jakob.