Ska satsar på öl och sprit i samma lokal

SkaBrewing satsar i Boulder. Foto: Montage.

Bryggeri och destilleri i samma lokal. Det är ett steg för Ska Brewing i kampen för att öka försäljningen.

Colorado-bryggeriet Ska Brewing är för den svenska publiken mest känt för sitt öl Modus Hoperandi. I USA har man under många år byggt upp en stabil verksamhet, men under de senaste åren har produktionsökningen stannat upp.

Ett av sätten för att råda bot på det är att satsa på ett kombinerat bryggeri och destilleri i Boulder, strax norr om Denver. Det ska bli ett komplement till huvudbryggeriet i Durango i sydvästra Colorado.

– Vi har sett det här komma. Vi har saktat in lite de senaste åren och vet att vi behöver en lite annorlunda strategi, så det här är ett första steg mot det. Det blir riktigt coolt när vi har bryggeri och destilleri i samma lokal, säger Dave Thibodeau, en av Ska Brewings grundare.

I Boulder har man tagit över lokalerna efter Fate Brewing, som gick i konkurs i fjol. Målet är att brygga 120 000 liter öl per år där och i det taproom som också finns ska man erbjuda samma breda utbud som vid bryggeriet i Durango. 30 kranar blir det och det blir mest fokus på egna öl. Men även nya grannar i Bouldertrakten kommer att synas på kranarna, inte minst via samarbetsbrygder med Ska.

– Det är flera bryggerier som hört av sig och vill hälsa oss välkomna med en bryggning tillsammans, säger Thibodeau.