Ölprofilen hyllas med egen imperial stout

Hyllningsölet. Foto: Beerium

En tung imperial stout. Så vill Beerium lyfta fram ölprofilen Christian Nielsen. I helgen har hans hyllningsöl premiär.

Göteborgaran Christian Nielsen har ni läst om på Beernews vid flera tillfällen. Han är en av de personer som driver frågan om gårdsförsäljning och i fjol hade vi ett reportage om när han tog cykeln till Brewskival med sina amerikanska vänner.

För Beerium i Surte utanför Göteborg kändes det helt rätt att ge Nielsen sitt eget öl.

– Han är en ölprofil och har hjälpt oss på olika sätt. Han har funnits med i diskussionerna när det gäller vår smakbar och han har fixat med bourbonfat åt oss, säger Erik Höglund på bryggeriet.

Ölet har fått namnet Big Friendly Giant och är en imperial stout på runt tio procent. Ölet har sin premiär i helgen när Gothenburg Brewers Guild har sin festival på Lindholmen Street Food Market.

– Vi tar med ölet, men resten av batchen kommer att få ligga, den är ganska ung än så länge. Jag skulle tro att ölet kommer att smaka som bäst om sex månader, säger Höglund.

Nielsen själv vet om att ölet har gjorts och sägs vara stolt och tacksam. Det är väl inte helt otroligt att Beerium kan räkna med mer support från honom efter det här.

– Det känns riktigt roligt att kunna ge honom en hyllning. Sedan kanske det finns fler att lyfta fram längre fram, säger Höglund.