Nu lanseras Guinness 0.0 även här i Sverige

Den ser ut som en vanlig Guinness. Denna månad får vi veta om den smakar som en vanlig Guinness också. Foto: Pressbild

Så kommer den till slut till Sverige också. Guinness insteg på den alkoholfria marknaden som höll på att gå åt skogen från början.

I oktober 2020 lanserade Guinness 0.0 på de brittiska öarna, men det dröjde inte länge innan det blev problem.

I november återkallades all öl och bryggeriet hänvisade till en ”mikrobiologisk kontaminering”.

Så i somras var det dags igen och då gick det bättre. Och nu är det Sveriges tur att få smaka på hur det ikoniska irländska ölet smakar utan alkohol.

Det tog fyra år för Guinness att ta fram 0.0 och man säger att det var helt avgörande att behålla Guinness distinkta karaktär och smak. Guinness 0.0 bryggs precis som en vanlig Guinness innan alkoholen försiktigt avlägsnas, säger man i ett pressmeddelande.

– Guinness har alltid haft ett stort engagemang för kvalitet, och hela vårt bryggarteam är enormt stolta över den omsorg och ansträngning som har lagts ner under den fyraåriga utvecklingsprocessen för Guinness 0.0, säger Aisling Ryan, Innovation Brewer på St James’s Gate.

– Vi har skapat en smakupplevelse som vi verkligen tror är oöverträffad i den alkoholfria ölvärlden, och vi kan inte vänta på att människor äntligen får möjlighet att prova.

Och om det verkligen smakar som Guinness eller inte avslöjas för den nyfikne nu i januari då den börjar säljas i livsmedelshandeln innan den lanseras på Systembolaget i februari.

På Irland säljs 0.0 även med hjälp av Guinness lösning Microdraught, men om den kommer till svenska barer med framgår inte.