Nytt försök att lansera alkoholfri Guinness

Nu släpps åter Guinness alkoholfria stout ett halvår efter att försäljningen stoppades i Storbritannien och Irland. Foto: Pressbild

Nu släpps åter Guinness alkoholfria stout ett halvår efter att försäljningen stoppades i Storbritannien och Irland.

Guinness alkoholfria öl Guinness 0.0 släpptes i höstas, men efter bara två veckor stoppades försäljningen. Anledningen sade vara mikrobiologisk kontaminering vid produktionen och kunderna uppmanades att lämna tillbaka sina burkar.

Det sades till och med kunna vara hälsofarligt att dricka innehållet.

– Det här problemet handlar bara om Guinness 0.0 och påverkar inte andra Guinness-öl. Om du har köpt Guinness 0,0, drick inte ölet. Lämna istället tillbaka ölet så får du alla pengar tillbaka. Vi beklagar att det här har skett, sa företaget i ett pressmeddelande då.

Enligt Diageo har man jobbat med en ny filtreringsprocess och lagt till ytterligare kvalitetskontroller för att undvika ett liknande fiasko igen.

Och tydligen verkar det ha gått bra för från och med mitten av juli kommer ölet återigen finnas tillgängligt på butikshyllor på Irland.

Guinness 0.0 har utvecklats under lång tid på bryggeriet i Dublin och ölets skapare påstår att det ska smaka likadant som originalet.

Om ölet är aktuellt för release i Sverige är okänt.