Värmlänningar fixade med event i Stockholm

Bildspel

Bild 1 av 4

Johan Eklund och Robert Hedell hade förstås med sig "Mr Fingers" även till Stockholm när det var dags för tap takeover på Stigbergets Fot.

Sakta men säkert börjar ölevenemangen att komma tillbaka i Sverige. Under söndagen var till exempel Ten Hands på plats i Stockholm för en tap takeover på Stigbergets Fot.

 

Värmlänningarna Johan Eklund och Robert Hedell är det som brygger ölen och det var också de som var på plats på Söder i Stockholm för att prata om de åtta öl som fanns på kranarna.

– Det har gått ganska bra för oss trots coronan, vi har haft fördelen att kunna exportera öl. Schweiz och Finland är de största länderna för oss men vi har skickat öl ända till Nya Zeeland, säger Hedell.

Nu hoppas man också på att komma ut med fler festivaler under hösten och kunna sprida sitt varumärke till fler öldrickare.

Men på resan var också ”Mr Fingers”, som Hedell döpt bryggeriets maskot till. Den har funnits med sedan början och har en speciell historia.

– Johan har en kompis som är konstnär och när vi började berättade vi vad vi ville vara och han hjälpte oss vidare. Till slut kom vi i kontakt med Violetta Smoliankina i Kiev som skapat den figuren och även gör våra etiketter. Den kändes konstig och vi gillade den direkt, säger Hedell.

Ten Hands brygger sina öl hos Wermlands Brygghus i Kristinehamn och där jobbar också Johan Eklund. Ölen bryggs på den tid som finns ledig, och Ten Hands har såväl egna tankar som en egen burklina vid anläggningen.

Runt 40 000 liter öl blev det bryggt i fjol, och målet är att fördubbla det under 2021.

För Johan Eklund blev det en speciell dag, då han fick sina egna öl serverade av sin egen son Elmer, som jobbar i baren på Stigbergets Fot.

– Elmer kan mer om öl än jag, även om han inte kan brygga, säger Johan Eklund.

De båda värmlänningarna såg till att prata med gäster och tog chansen att informera mer om sina öl.

– Det här är jättekul, vi får snacka med människor som förhoppningsvis gillar våra öl och vi får även träffa lite folk från andra bryggerier, säger Hedell.