Guinness satsar på alkoholfria marknaden

Guinness alkoholfria öl 0.0. Foto: Guinness.

Guinness satsar nu på alkoholfritt. Om några dagar dyker Guinness 0.0 upp i livsmedelsaffärer i Storbritannien och Irland.

– Det här fantastisk att kunna visa upp Guinness 0.0. Lanseringen visar på vårt långvariga engagemang för innovation, experiment och mod i vårt bryggande för att skapa en alkoholfri öl som är 100 procent Guinness men noll procent alkohol, säger Grainne Wafer, global brand director på Guinness till The Guardian.

Guinness har jobbat i fyra år för att ta fram 0.0 på deras produktionsanläggning St James’s Gate i Dublin och utgått från det 261-åriga receptet på Guinness innan man slutligen avlägsnat alkoholen.

Initialt släpps 0.0 i bland annat livsmedelshandeln, men pubarna får vänta tills våren innan de får några alkoholfria öl från Guiness.

Aisling Ryan, bryggare på St James Gate är nöjd med resultatet.

– Guinness har alltid haft ett orubbligt engagemang för kvalitet och hela vårt bryggarteam är väldigt stolta över den omsorg och ansträngning som har lagts ner under fyra års utveckling för att ta fram Guinness 0.0, säger han.

– Vi har skapat en smakupplevelse som vi tror saknar motsvarighet i den alkoholfria världen och vi väntar spänt på att folk äntligen ska kunna smaka den.