Guinness som på fat fast i soffan hemma

Guinness Microdraught släpps lagom till jul i Storbritannien.

Guinness har länge sålts med en kvävgaspatron på burk för att efterlikna fatölet. Nu släpper ägaren Dieago en ny lösning till konsumenter.

Microdraught heter systemet och kommer att kräva speciella burkar för att på bästa sätt efterlikna det öl som kommer ur tappkranarna på pubar.

– Efter två års utveckling är vi otroligt glada över att kunna erbjuda Guinness Microdraught lagom till jul. Det är en milstolpe för varumärket och dess innovationer, säger Neil Shah på Guinness i Storbritannien.

– Den gör att människor kan njuta av en vacker och delikat Guinness på fat i en helt ny miljö för första gången någonsin. Vare sig det handlar om att kunna tappa upp en perfekt öl på en fest, en julklapp till familj eller vänner eller helt enkelt för att kunna njuta av den ikoniska svarta drycken hemma med nära och kära, så kommer Guinness Draught att bli en succé bland ölälskare, förutspår han också.

Rent tekniskt skriver Guinnes på sin hemsida att den använder en luftpump för att trycka vätskan ur burken i två steg, precis som på puben.

Det finns ingen information än om eller när den kan komma till Sverige.

Läs mer här.