Nu kan det belgiska kultölet köpas igen

Nu kan belgarna köpa Westvleteren 12 igen. Foto: Westvleteren.

Ett av värdens mest hajpade öl har börjat att säljas igen. Då blev det full fart direkt vid det belgiska klostret.

Westvleteren och framför allt ölet Westvleteren 12 har under många år varit ett hyllat öl och det hamnar riktigt högt upp på till exempel Ratebeers lista över världens bästa öl.

Men det belgiska klostret har på grund av coronaviruset varit stängt i cirka två månader. När man nyligen öppnade för försäljningen igen, tog det fart direkt. Ytterligare 5000 nya digitala konton skapades hos bryggeriet och där finns nu 35 000 konton.

Försäljningen går till så att man bokar ölet på nätet och sedan hämtar det på plats vid klostret. I dagsläget är det bara belgiska kunder som har möjlighet att köpa ölet.

För tillfället är det enligt nyhetsbyrån Reuters tillåtet att köpa tre lådor med öl, normalt säljer man bara två lådor per kund. 6000 lådor fanns för avhämtas vid klostret i fredags.

För att hantera köerna har det installerats en form av trafikljus för ölköparna, så att det inte blir för många personer på samma plats.

Ölet Westvleteren bryggs på klostret Saint-Sixtus och där har det producerats öl sedan 1839. Sedan 1878 har allmänheten kunnat köpa öl från klostret.