Nu har Jonas flyttat in i sitt drömhus

Bildspel

Bild 2 av 5

Samma bryggverk men nya tankar. Nu är Jonas Barlind redo att skruva upp produktionen en del.

Flytten är klar och första bryggningen genomförd. Nu kan Barlind Beer växa, men något stort bryggeri vill inte Jonas Barlind ha.

Flytten går från svärmors garage på Björkö till hamnområdet på samma ö utanför Göteborg. I Ishuset, som fortfarande till viss del används för isproduktion till fiskebåtar, hyr Jonas Barlind numera in sig.

– Det har varit bestämt i över två år, men sådant här tar alltid tid. Det har varit mycket jobb med lokalen, säger Barlind.

Han tar med sig bryggverket där han brygger 350 liter öl per gång, men fyra stycken trycktankar på vardera 400 liter är nya.

– Ett mål för mig är att brygga runt 20 000 liter öl och det skulle i så fall vara en ökning med 30 procent, säger han. Även om produktionen inte ska bli jättestor, så är lokalerna nu mer anpassade för bryggning. Dessutom ligger Ishuset precis vid havet på Björkö.

– Det kommer fiskebåtar och lägger till, de blir nästan som jobbarkompisar. Det var en riktig lycka för mig när jag bryggde här för första gången. Det blev en del tankar kring hur jag hamnat här och att jag får jobba med något som är så roligt, säger Barlind.

Trots det fina lägret vid hamnen, där det på sommaren är massor med turister, finns det inga planer på någon egen bar.

– Jag har ett bra samarbete med en restaurang här så det är inte aktuellt just nu. Sedan ska det hända mer med det här huset, så kanske blir det nya möjligheter då.

Klart är i alla fall att han tänker sälja folköl från bryggeriet, både på flaska och i growler.

– Det kan nog bli en bra försäljning på sommaren. Om jag fick välja en lokal på Björkö är det just den här jag vill vara i. Det känns jättebra nu, säger Barlind.