Kvinnliga bryggare i fokus hos Amager

Mariana Schneider, här tillsammans med Hanna Gustavsson från Brewski, håller i tåtarna när Amager Bryghus fixar en hel dag med fokus på kvinnor i ölbranschen. Foto: Ronny Karlsson.

Ett helt event med fokus på kvinnliga bryggare. Det blir det snart på Amagers nya bar i Köpenhamn.

Ja, det är ju så att Amager Bryghus nu öppnar en bar även i stadsdelen Amager och den får namnet Bryggen. Den första baren ligger i centrala Köpenhamn, men nu blir det alltså en satsning till.

Bakom satsningen på evenemanget där kvinnliga bryggare bjuds in ligger Mariana Schneider, som är en av bryggarna på Amager Bryghus.

– Vi vill att yngre generationer och de som är nya i branschen ska se att det finns plats för alla och att ölindustrin inte har några gränser för vad branschen kan vara. Vi vill montera ner sociala stigman och påminna om att könsroller inte hör hemma i ölbranschen, står det bland annat i Facebook-eventet som lagts upp.

7 november är det dags för evenemanget och 13 olika bryggerier kommer att vara på plats med representanter och öl. Från Sverige kommer bland annat Beerbliotek, Hop Notch och Secret Sisters.

– Det behöver inte sägas att vi inte tror på segregation. Alla är välkomna och vi skulle verkligen vilja att ni tar chansen att ställa frågor till de här kvinnorna, men också låter dom berätta sin historia. Flera av deltagarna reser långt för det här, står det i eventet.

Dagen efter är alla inbjudna deltagare kvar för att brygga öl tillsammans hos Amager Bryghus. Det ölet kommer att säljas på Amagers bryggeri och i deras barer, men även på andra platser.