Nu blir det burk även hos Russian River

Russian River tar nu steget till burk. Foto: Russian River.

De gillar flaskor och har länge valt bort burkar. Men nu har även Russian River tagit steget och släppt sitt första öl på bruk.

Russian River från Sonoma i norra Kalifornien till hör de bryggerier som gillar flaskor, och trots att många andra tagit steget till burk har de konsekvent vägrat. Tills nu.

Mind Circus heter ölet som nu finns på marknaden på burk och Natalie Cilurzo, en av bryggeriets grundare, tyckte inte att valet var lätt.

– Vi byggde det här bryggeriet kring att använda flaskor. Det är det vi känner till och kan bra. Samtidigt har burkar blivit mer populära, vi har varit tveksamma, säger hon till The Press Democrat.

Inför burkpremiären har Russian River jobbat med ett företag som jobbar med mobila burklinor, och man har tillsammans tittat på olika lösningar för att få ner syrenivån i burkarna.

Framför allt är det yngre konsumenter som i större utsträcknng väljer burkar i Kalifornien, och om Mind Circus säljer bra kan det bli fler öl på burk.

Cilurzo öppnar för att även Pliny The Elder, bryggeriets flaggskepp, kan släppas på burk i framtiden. Men att PlinyThe Younger, trippel-ipan som bara säljs i februari varje år, skulle komma på burk håller hon som mycket osannolikt.