Stigbergets bryggeri på Ringön igång

Bildspel

Bild 1 av 6

Lucas Monryd och Andreas Görts är de som ska ansvara för Stigbergets bryggeri på Ringön.

Stigbergets har nu flyttat in i nya bryggeriet på Ringön i Göteborg och efter en del strul med tillstånd är nu allt klart och rullar.

Första batchen som bryggdes var en svart-IPA och med en ny produktionslokal uppstod förstås en del problem. Det mesta av utrustningen kom från det gamla bryggeriet och under tiden som allt stått still hade alla packningar torkat och fick bytas ut.

– Ja, det var lite inkörningsproblem. När vi skulle starta på morgonen visade det sig att elen var felkopplad så pumpar och matare gick baklänges. Vi fick panikringa hit en elektriker för att fixa det, säger Lucas Monryd som är bryggare på Stigbergets.

Det är han som tillsammans med Andreas Görts samt en lärling kommer att vara ansvariga för att brygga i den nya anläggningen.

– Sen är det inte som att cykla, vi har inte jobbat med den här utrustningen på ett tag och man får lära sig allt på nytt, säger Andreas Görts.

Mycket mer än produktionen är inte klart än, det återstår en del arbete återstår med restaurangdel, kylrum och lager står klara.

Se bilderna från bryggeriet i bildspelet ovan.

Läs mer om Stigbergets satsning på Ringön här.