Pubkedja säger upp flera tusen anställda

2 150 jobb försvinner från Marston's pubkedja i Storbritannien. Foto: Pixabay

Bryggeriet Marston’s säger upp över 2000 pubanställda på grund av coronapandemin.

Marston’s äger 1 400 pubar, restauranger och hotell i Storbritannien och det är 2 150 anställda där som nu sägs upp. Orsaken är enligt bryggeriet reglerna som innebär att pubar måste stänga 22.00, ha enbart bordsservering och de nya reglerna som begränsar sammankomster och innebär att pubar i vissa områden enbart får får hålla öppet om de serverar fullvärdiga måltider.

– De senaste restriktionerna kommer oundvikligen tyvärr att påverka jobben. Sedan pandemin startade har vi haft målet att skydda hälsan och uppehället för våra anställda. Regeringens stöd i somras var väldigt viktigt och omkring 10 000 anställda har hittills återvänt till jobbet. säger Marston’s enligt The Guardian. 

– Men på grund av restriktionerna som kom nyligen har vi motvilligt kommit fram till att 2 150 permitterade pubanställda kommer att påverkas.

Organisationen The British Beer and Pubs Association har tidigare varnat för att upp till 300 000 jobb i branschen hotas om inte staten går in med mer stöd och det nya systemet med nivår för olika delar av landet kommer att decimera en bransch som redan varit bland dem som drabbats hårdast av pandemin.