Bryggeri byter land i väntan på uppköp

Brains kan flytta produktionen till England för att kunna leva vidare. Foto: Brain´s.

Pubarna är sålda. Men walesiska Brain’s letar fortfarande efter en köpare till sitt bryggeri. En lösning kan bli att flytta produktionen till England.

Beernews har tidigare berättat om att pubkedjan Marston’s tar över drygt 150 pubar som Brains har drivit i Wales. Men förhoppningen är att även sälja det bryggeri som drivits under samma namn.

Där är det svårare att hitta en köpare och ledningen tittar nu på en lite oväntad lösning. Nämligen att flytta produktionen till England.

Det skulle innebära en stängning av det egna bryggeriet i Cardiff och att ölen i stället skulle kontraktsbryggas. Det bryggeriet öppnades så sent som i mars 2019, men coronavirusets härjningar har enligt vd Alistair Darby haft en brutal påverkan på företagets utveckling.

– Men ska ölet bryggas någon annanstans kan det bara ske där det garanteras högsta kvalitet, menar Darby.

När det gäller pubkedjan som Marton´s tar över, beräknas den affären vara helt avslutas i februari. Marton´s gjorde även under fjolåret klart med en samgående med den brittiska divisionen av Carlsberg och blir allt mer en stor spelare att räkna med på den brittiska ölscenen.