Enorm förlust för brittiska pubkedjan

The 3 Horseshoes är en av många Marstonspubar som haft det tufft under året. Foto: Marstons.

Tufft att driva pub i dag? Ja, absolut. Men kanske ska du samtidigt vara glad att du inte har 1400 stycken. Marston´s förlust under det senaste året är nämligen sjukt stor.

 

Brittiska Marston´s är i Sverige kanske mest kända för att brygga öl, men i Storbritannien finns också en verksamhet med nästan 1400 pubar.

Det har under det här året inneburit 1400 pubar som alla tappat intäkter och lidit en hel del av coronavirusets spridning och de restriktioner som införts.

När man nu presenterat det senaste årets resultat, oktober till oktober, visar det sig att man gått back med 397,1 miljoner pund. Det motsvarar enorma 4,43 miljarder kronor.

Trots den enorma förlusten är inte VD Ralph Findley inte orolig för företagets framtid.

– Jag vill tacka hela teamet på Marstons för deras lojalitet, hängivenhet och hårt jobb under dessa tuffa förhållanden. Den kortsiktiga ovissheten finns kvar men vi har agerat för att säkra företagets framtid och för att stå emot pandemins utmaningar och står rustade för att bygga upp företaget på nytt efter pandemin, säger han i ett pressmeddelande.

Maartons fick mycket uppmärksamhet när man gick samman med Carlsberg UK tidigare i år, och Findlay menar att det samarbetet kommer att underlätta för verksamheten framöver.

– Vi ser fram emot att göra verklighet av den potential som finns där.